Községünk a Facebookon
Wilkommen

Útépítés

HAZAI TÁMOGATÁSBÓL MEGVALÓSULÓ FEJLESZTÉSEK

Elindult az Erdőkertes, Béke utca útépítés I. üteme. Részletek

Fogyasztóvédelmi panasziroda és tanácsadó szolgálat Pest Megyében. Hibás terméket vásárolt? Nem felel meg a szolgáltatás?

PANASZKÜLDÉS

Családok Otthonteremtési Kedvezménye - minden információ egy helyenCSOK Blog

Közétkeztetés

Közétkezéssel kapcsolatos ügyintézés a következő e-mail címen: kertesetkezes@gmail.com

Helyi-Sport.hu

Hírek információk az erdőkertesi sportéletről.

www.helyi-sport.hu
MOST BEÉPÍTÉSI KÖTELEZETTSÉG NÉLKÜL!

Csapadékvíz projekt

Belterületet veszélyeztető vízfolyások és belvízcsatornák felújítása, építése Erdőkertesen

Pályázati azonosító: KMOP-3.3.1/B-10-2010-0032

További információ

Csatorna beruházás

Szennyvíztisztító telep bővítés, korszerűsítés és csatornaépítés a veresegyházi agglomerációban.

Pályázati azonosító: KEOP-1.2.0/2F/09-2009-0023

További információ: szennyviztarsulas.hu

http://v2.erdokertes.hu/modules/mod_image_show_gk4/cache/rotatorgk-is-228.jpglink
http://v2.erdokertes.hu/modules/mod_image_show_gk4/cache/rotator2gk-is-228.jpglink
Progress bar
A+ A A-

Az elmúlt időszakban a hulladékgazdálkodás területén alapjában megváltozott jogszabályi környezet és pénzügyi feltételrendszer miatt Erdőkertes község Önkormányzata sok más önkormányzathoz hasonlóan 2013. július 01–t követően nem tudja önmaga vagy korábbi közszolgáltatójának segítségével ellátni a településen keletkező kommunális hulladék begyűjtését, és hulladékkezelő központba történő elszállítását.

E helyzettel szembesülve a Képviselő-testület kénytelen volt olyan döntést hozni, melynek eredményeként a község hulladékgazdálkodási közszolgáltatásának elvégzésével a fenti időponttól a 106 települési önkormányzat tulajdonában álló Zöld Híd Régió Kft-t bízza meg.

A Hulladékgazdálkodási közszolgáltatási szerződést alább a mellékleteknél találja

Az átvételi tárgyalások során igyekeztünk az ingatlantulajdonosok érdekeit szem előtt tartani.

Fentiek következtében Erdőkertesen 2013. július 1-től a következő változások lépnek életbe a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás területén:

 • A vegyes települési szilárd hulladék gyűjtése a község teljes területén minden héten, szerdán történik.
 • Április 1. és november 30. között biohulladék (fűfélék, kerti növények és azok részei – levelek, gallyak ágak max. 60 mm átmérőig) gyűjtés is működik. A zöldhulladékot minden páratlan hét szerdáján szállítják el. Az ehhez szükséges 110 liter űrtartalmú biológiailag lebomló zsákot az önkormányzatnál és az üzletekben lehet majd 40 Ft + Áfa áron megvásárolni. Egy ingatlan esetében, a kijelölt gyűjtési héten, legfeljebb 10 db biohulladékgyűjtő zsák helyezhető a közterületre.
 • A házhoz menő zsákos szelektív hulladékok valamennyi ingatlantól minden páros hét szerdáján kerülnek begyűjtésre. A szelektív hulladék gyűjtéséhez szükséges zsákokat továbbra is ingyenesen lehet igényelni a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatán.
 • A házhoz menő lomtalanítást gyűjtőpontos lomtalanítás váltja fel, így a lomhulladékot nem az ingatlan elé kell majd kihelyezni, hanem a tulajdonosoknak kell a település területén kijelölésre kerülő gyűjtőpontokra elszállítaniuk. Ennek időpontjáról és helyszínéről előzetesen tájékoztatni fogjuk a lakosokat.
 • A Zöld Híd Régió Kft-nél 80, 120, 240, 1100 literes szabványos hulladéktároló edények kerültek rendszeresítésre. Amennyiben az ingatlantulajdonos a fentiektől eltérő méretű (pl: 60, 110 liter) hulladéktárolót alkalmaz és az gépi ürítésre alkalmas, a közszolgáltató a szolgáltatást elvégzi, a díjszámlázás azonban a tulajdonos által alkalmazott tárolóhoz legközelebb álló, a Kft. által rendszeresített tároló edény méret alapján történik

Amennyiben az ingatlantulajdonos kéri, a 60 literes edényét ingyenesen 80 literesre cserélik. Csereigényét kérjük, hogy a Zöld Híd Régió Kft. ügyfélszolgálatán (2100 Gödöllő, Dózsa György út 69., tel.: 06-40/201-026, e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. szíveskedjen jelezni.

 • A jövőben lehetőség lesz a közszolgáltatótól hulladékgyűjtő edényeket bérelni pl.: a 80 és 120 literes edények esetében 140,- Ft/db/hó bérleti díjon.
 • A Zöld Híd Régió Kft. valamennyi ingatlantulajdonos részére egy adatbejelentő lapot fog küldeni, melyen meg kell jelölni az alkalmazott hulladékgyűjtő edény méretét, darabszámát, azt, hogy a tulajdonos saját gyűjtőedényt használ, vagy a Kft-től vásárolni, bérelni szeretne edényzetet. Az adatbejelentőn fel kell tüntetni az ingatlan jellegét (üdülő/beépítetlen/lakatlan), illetve itt lehet igényelni a szolgáltatás szüneteltetését is.
 • A közszolgáltatás díjai változni fognak. A kéttényezős díjfizetési modellt, miszerint az ingatlantulajdonosok a díj egy részét az ürítések arányában fizethetik meg, sajnos a közszolgáltatás átadása miatt nem tudjuk megvalósítani. A hulladékgyűjtő edényekre korábban felragasztott egyedi azonosítók azonban az új közszolgáltatónak is hordoznak érdemi információt, ezért kérem, azokat a hulladékgyűjtőkről ne távolítsák el.

A Zöld Híd Régió Kft. 2013. július 1-től alkalmazott komplex közszolgáltatási díjai valamennyi általa ellátott településen a következőek:

 • 80 literes edény: bruttó 453 Ft/ürítés
 • 120 literes edény: bruttó 541 Ft/ürítés
 • 240 literes edény: bruttó 977 Ft/ürítés
 • 1100 literes edény: bruttó 4.526 Ft/ürítés

Figyelem!

A korábban az Önkormányzattól vásárolt egyedi gyártású, Erdőkertes felirattal ellátott zöld, narancssárga és lila zsákokat legkésőbb 2013. augusztus 31-ig lehet hulladék közszolgáltatás körében történő elszállítása céljából felhasználni, ezt követően a Zöld Híd Régió Kft. azokat nem szállítja el.
Természetesen lehetőség lesz a Kft. által alkalmazott egyedi jelölésű, többlet hulladék elhelyezésére szolgáló 60 literes zsák megvásárlására, melyek részleteiről a későbbikben tájékoztatjuk a lakosságot. Az üdülőtulajdonosok részére egyedi jelölésű, a kommunális hulladék elhelyezésére szolgáló zsákokat - melyek adott érékesítési pontokon vehetőek majd át - a Zöld Híd Régió Kft. térítésmentesen biztosítja.

Tisztelettel:

dr. Pásztor László polgármester

FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE

Ha feliratkozik hírlevelünkre, értesítjük friss híreinkről és a községünkben megrendezésre kerülő programokról. Később bármikor leiratkozhat.
© 2012 Erdőkertes Község Önkormányzata | készítette a decolab.hu

Belépés vagy Regisztráció

Belépés